Kuchnia Arabska z Polską Nutą
▼

MENU W SZCZEGÓLE



CIASTA i SŁODKOŚCI

basbusa daktylowa
beziki z tortu cioci Mariny
ciasto po prostu daktylowe
kunafa inaczej
masterpiece
polewa czekoladowa
rożki z ciasta francuskiego
tajemnice muhalabiji


NAPOJE

daktylowy szejk mleczny
habbak - słodka bazylia
herbata w Arabii
qahwa- arabska kawa

OWOCOWE

cierpki owoc miłości
deser z mango
wybuchowa truskawka

PRZYPRAWY I SOSY

czarnuszka siewna
pikantnie i ostro...
dip z tahiny i jogurtu
duqqus - popularny sos pikanty
przyprawy Arabii

ZIELENINA

dżirdżir czyli rukoli odkrycie
ful czyli bobu dajcie
malukija - roślina i danie
sałatka teściowej

DAKTYLE

daktylowy szejk mleczny
muhalla
zimowe Saudyjczyków śniadania - hunajni

PLACKI I PRZYSTAWKI

marasija - saudyjskie placki
sambusa - kruche pierożki
sziszbarak - pierożki z mięsem
baba ghanudż

DANIA GŁÓWNE

dżirisz (przepis)
dżirisz (wprowadzenie): łamana pszenica na kefirze
kabsa
mathlutha czyli saudyjski trójniak
ryżu, ryżu, ryżu dajcie...
szakszuka
sziszbarak - pierożki z mięsem
kuszari
(z)wędzony ryż


Z JAJEM
szakszuka - arabska jajecznica z pomidorem



ZUPY

z ciecierzycy
krem z cukinii
saudyjska zupa ramadanowa


Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

UMM LATIFA (IN sAUDI KINGDOM)

Moje zdjęcie
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.