Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved: Umm Latifa (in Saudi Kingdom) 2013-2009 http://kuchniaarabska.blogspot.com/
Przepisy i zdjęcia są dziełem autorki bloga, chyba że zaznaczono inaczej. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody zabronione.

Respect Copy rights - they are reserved. Copying and publishing any material from the blog, without a written permit from the author, forbidden.

środa, 21 lipca 2010

deser z mango


Mango, mango, mango - w Arabii tanie i znów dostępne w każdym sklepie. Świeże, pod postacią mrożonej pulpy, marynowane... 
Ja uwielbiam deser z mrożonego przecieru: rozmrażam w torebce,  ale nie do końca, wrzucam do blendera, dodaję gęsty jogurt naturalny (proporcje jak kto lubi), wstawiam do lodówki... 
Przed podaniem posypuję tartą czekoladą. 
Hmmm, pycha....

ps. dla tych z Was, którzy chcą zrobić ze świeżego mango: obrać ze skóry, wykroić miąższ, zmiskować, przetrzeć przez sitko, potem zamrozić, i potem zmiksować z jogurtem.  

10 komentarzy:

asieja pisze...

cudowny ten deser..
ostatnio rozkochałam się w mango, ten jego wyrazisty smak bardzo mi odpowiada

Anonimowy pisze...

Ajjj, mangooo! Bede za nim tesknic okrutnie! snif snif... blog kuchenny wyglada pieknie Umm L.!
Iman

W drodze... pisze...

Ehhh, a u nas mango jakieś takie mało mangowe :P :) Muszę spróbować taki deserek, już kilka dni chodzi za mną to mango :)

Anonimowy pisze...

tak, pyszne:) Niestety mango w Arabii rozni sie troche od tego z polskich sklepow:(

Iza

Saboodle pisze...

ja polecam wpol zmorozone mango zmiksowac z wpol zmrozonym bananem - jak lody ale zero tluszczu i sama natura. Stopien zmrozenia zalezy od sily miksera

UMM LATIFA (in Saudi Kingdom) pisze...

Dziękuję Iman. A TAM mango niet?

UMM LATIFA (in Saudi Kingdom) pisze...

@ Saboodle: Będę robić! Dziękuję bardzo!

Paula pisze...

piękny kolor, taki energetyczny :)

Pozdrawiam,
Paula

Iman pisze...

Oj chyba NIET niestety... :( A jesli juz, to pewnie drozyzna z importu... Obaczym insza Allah...

Thio pisze...

to troche jak mango lassi wyglada sprobuj z odrobina mleka i zmiazdzonymi nasionakami zielonego kardamonu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...