Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved: Umm Latifa (in Saudi Kingdom) 2013-2009 http://kuchniaarabska.blogspot.com/
Przepisy i zdjęcia są dziełem autorki bloga, chyba że zaznaczono inaczej. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody zabronione.

Respect Copy rights - they are reserved. Copying and publishing any material from the blog, without a written permit from the author, forbidden.

sobota, 20 czerwca 2009

na ochłodę - arabskie lody -


- czyli "buza" (bouza)

Przepyszne smakowo i kolorystycznie. Lekkie, cierpkie, o "gumowej" - delikatnie ciągnące się - konsystencji dzięki tajemniczemu dodatkowi - mastyksowi ;). Na upały saudyjskie - wyśmienite!

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

a przepis .... gdzie , prosze na te wspanialosci .. pozdrawiam , bama

baklava:) pisze...

hmm... zaintrygował mnie ten przepis :) Nie mogłam tylko znaleźć angielskiego odpowiednika "mastyksu"... Ciekawe, czy w Turcji jest dostępny.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...