Wszystkie prawa zastrzeżone. All rights reserved: Umm Latifa (in Saudi Kingdom) 2013-2009 http://kuchniaarabska.blogspot.com/ Przepisy i zdjęcia są dziełem autorki bloga, chyba że zaznaczono inaczej. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody zabronione.
Respect Copy rights - they are reserved. Copying and publishing any material from the blog, without a written permit from the author, forbidden.
sobota, 20 czerwca 2009
na ochłodę - arabskie lody -
- czyli "buza" (bouza)
Przepyszne smakowo i kolorystycznie. Lekkie, cierpkie, o "gumowej" - delikatnie ciągnące się - konsystencji dzięki tajemniczemu dodatkowi - mastyksowi ;). Na upały saudyjskie - wyśmienite!
2 komentarze:
Anonimowy
pisze...
a przepis .... gdzie , prosze na te wspanialosci .. pozdrawiam , bama
2 komentarze:
a przepis .... gdzie , prosze na te wspanialosci .. pozdrawiam , bama
hmm... zaintrygował mnie ten przepis :) Nie mogłam tylko znaleźć angielskiego odpowiednika "mastyksu"... Ciekawe, czy w Turcji jest dostępny.
Prześlij komentarz