tag:blogger.com,1999:blog-4017126332529231097.post2552277160491162719..comments2023-10-11T05:35:19.615-07:00Comments on Kuchnia Arabska z Polską Nutą: sambusa - kruche pierożkiUMM LATIFA (in Saudi Kingdom)http://www.blogger.com/profile/14397577272662281348noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4017126332529231097.post-19165262992963751832013-03-03T11:13:50.080-08:002013-03-03T11:13:50.080-08:00Witam Cię bardzo serdecznie!
Jestem smakoszem kuch...Witam Cię bardzo serdecznie!<br />Jestem smakoszem kuchni arabskiej.<br />Ponieważ u nas nie ma odpowiedniego ciasta, pierożki zrobiłam z philo...<br />Wyszły świetne.<br />Pozdrawiam.♥ Łucja-Maria ♥https://www.blogger.com/profile/09485693642479661646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4017126332529231097.post-77028588248814918462010-09-02T12:08:43.360-07:002010-09-02T12:08:43.360-07:00TECHNIKI PHILLO<a href="http://www.hub-uk.com/cooking02/pastry-filo-pastry.htm" title="wiecej" rel="nofollow">TECHNIKI PHILLO</a>UMM LATIFA (in Saudi Kingdom)https://www.blogger.com/profile/14397577272662281348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4017126332529231097.post-32327780741323595792009-08-26T12:26:31.950-07:002009-08-26T12:26:31.950-07:00Witam, ciasto philo/fillo jest troche inne niz ci...Witam, ciasto philo/fillo jest troche inne niz ciasto uzywane do wyrobow powyzszych pierozkow. Ciasto do sambusa nazywa sie tutaj po prostu sambusa, jest grubsze od filo oraz nie trzeba go niczym smarowac. Ciasta fillo najczesciej uzywa sie do wypiekow slodkich i mozna je w desperacji zastapic francuskim. Ciasto uzywane do pierozkow jest w dlugich platach, znacznie grubszych od filo, choc nadal UMM LATIFA (in Saudi Kingdom)https://www.blogger.com/profile/14397577272662281348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4017126332529231097.post-73881449829531286852009-08-26T02:18:22.433-07:002009-08-26T02:18:22.433-07:00Witam,
to ciasto nazywa się filo lub philo.Witam,<br />to ciasto nazywa się filo lub philo.Anonymousnoreply@blogger.com